lindgrenz.blogg.se

På äventyr i Qatar!

Förskola och skoljakt

Allmänt Permalink0
Hej vänner!
 
Hoppas er helg varit kanoners! Här har det varit varmt. Och fuktigt.
 
Rugby-VM har börjat och upptar 70% av Fs vakna tid. Kanaler som ska fixas, paraboler som ska omdirigeras och matchscheman som ska granskas (Utöver själva matchtittandet såklart). I fredags fick vi åka hem till några vänner för att titta då vi ännu inte hade alla inställningar klara. Fabbe var nöjd och jag fick vin så jag klagade inte.
 
I pauserna kollades givetvis statistik. Eller Facebook. 
 
Imorgon är det förskola igen. Kära nån. Stressar redan. Det (enda?) positiva med att betala sjukt mycket pengar för barnomsorg är att vi får en app. Jajemen, en app som visar hur ditt barn mått under dagen, om det ätit bra, kissat och bajsat samt bilder på det lilla monstret. Fint som snus när mammahjärtat värker att få se en glad skit som målar eller ännu bättre SKRIVER. Ja, för det mååååste de kunna om det ska bli nån skola nästa år.
 
 
Appropå skola så kör jag just nu en ride för att hitta en sådan till mini för nästa år. Det är ju obligatorisk med skola från 4 år här. Min svenska hjärna tänker att; jaha, vilken skola är närmast? Den tar vi! Men här är det som jakten på den försvunna diamanten. Skitsvårt. För det första är alla publika skolor uteslutna då de undervisar på arabiska. Hade gärna sett att mini lärde sig det, men blir stressad av att tänka på att jag inte skulle förstå vad hon lärde sig, plus att tre språk kanske räcker just nu?! Det finns ett gäng privata skolor med brittiskt eller amerikanskt curriculum. Det finns tyvärr också väldans många expats med ännu fler barn och alla vill såklart välja den absolut bästa och snajsigaste skolan till sina små genier. Lägg till trafikkaos vid tider för hämtning och lämning, alla vill ha så nära som möjligt till barnens skola (folk flyttar till och med utefter var de får skolplatser) samt en prislapp som liknar the US and A och ni har ett begynnande magsår. Men herregud kanske ni tänker. Ungen är ju inte ens tre!! Ja, ungefär så tänker vi också, men tvingas ändå in i den här cirkusen. Har varit på två "visningar" av olika skolor och fler kommer det bli. Senast januari ska ansökningarna in för att efterföljas av assesments (test, prov, kalla det va ni vill, men inte något som en vanligen förknippar med snoriga  treåringar) där någon ska utvärdera ditt barns communication skills och social skills. Våjne. Detta ska du givetvis även betala för... Tack och bock, mössan i handen. Men, men, en dag i taget. 
 
Ha en fin vecka allesammans.
 
kram
 
Till top