lindgrenz.blogg.se

På äventyr i Qatar!

Helgens bravader

Allmänt Permalink34
I helgen har vi roat oss med lite diverse aktiviteter. Då jag inte jobbar känns det numer som att det är helg stup i kvarten :-) Veckorna går så himla snabbt och helt plötsligt sitter vi på en torsdag kväll och funderar över vad vi ska fylla helgen med. Vi vill ju passa på att göra alla utomhusaktiviteter nu innan sommaren då det blir mer tid för shopping och andra ställen med air condition... 
 
Fredagen spenderades på ett strandhotell "Sealine Beach Resort". Det skulle vara ett rackarns fint hotell tydligen med pool och strand och massa lattjo för kids. Hotellet låg nån timme utanför Doha vilket gav oss en chans att utforska landskapet lite bättre.
 
Så här spännande är det utanför stan.
 
väl framme fick vi pröjsa ett ben och en arm för att komma in och upptäcka att de dagen till ära hade ett "Fillippino party". Kul med fest, men synd att de spärrat av halva stället samt körde stenhård techno från klockan 10. Det liksom dödade vår slappardag, men vi gjorde det bästa av det och tog vårt pick och pack och hittade en solstol längst bort från partajet och kunde nästan prata med varandra.
 
Pizza är den bästa strandmaten konstaterade vi!
 
Vi kommer nog inte åka tillbaka, men det var ändå väldans mysigt att ha en heldag med sol och bad. Det blev ett ordentligt dopp i det ljumma havet också vilket jag längtat efter. Tur att jag inte behöver oroa mig över om solen ska ta nåt trots faktor 30...
 
 
Lördagen blev lugn med lite gym och hemmahäng. Eftermiddagen åkte jag solokvist till intercontinental för afternoon Tea. Det är skoj att det känns naturligt att haka på tio tjejor jag knappt träffat för att hålla en baby shower för Jackie som är en himla trevlig tjej från England som jag träffat genom Doha mums. Alla är verkligen så himla lätta att prata med här! Det var gött att få sminka upp sig lite och sticka iväg på egen hand när jag annars hänger med mini hela dagarna! 
 
 
Idag fick vi precis veta att vårt lån är klart vilket innebär att vi imorgon kan åka och hämta våra bilar. En riktigt god nyhet. Fabbe åker taxi till jobbet och det är helt klart mindre meck med en varsin bil då allt här är som gjort för att du INTE ska transportera dig på något annat sätt än med bil. Vi fick också veta att containern är försenad (igen). Den skulle kommit 29:e april, blev försenad till 3:e och nu är det tydligen 6:e som gäller. Då ska den in i tullen ca en vecka också så inga möbler innan 14: e maj :-( nåja, det har funkat hyfsat men vår soffa är riktigt efterlängtad nu.
 
Fejkgräset är nästan på plats i alla fall :-) 
Har typ bestämt att vi kör på tomater efter sommaren! Om jag inte lyckas här, då är det nog inte för mig det här med odlingar. 
 
 
God nyhet nummer 2; Mitt hår älskar det här "utlandsvädret". Perfekta lockar när alla andra klagar över håravfall och annat lattjo. Tack för den :) 
 
Ha en mysig måndagkväll kära vänner! 😘
Till top