lindgrenz.blogg.se

På äventyr i Qatar!

Allt är temporärt

Allmänt Permalink1
Hej!
 
Hur har ni det så här på första advent? Julstämningen här är i alla fall obefintlig av naturliga skäl. Såg i ju för sig plastgranar när jag var och handlade idag, men jag fick ingen puls. Å andra sidan känns det konstigt nog inte heller lika viktigt. Vi tänker mer på hur våra tomatplanter mår än på julklappar och det känns helt okej! Får se hur allt blir när det närmar sig! Vi har anmält oss till SAQ:s (svenskar i Qatar) julfest så det blir i alla fall lite tomtar och köttbullar för Alicia :-)
 
I fredags var vi på brunch med några "gamla" vänner och några nya. Ett utav de svenska paren här ska tyvärr åka hem. Företaget som de jobbar för har dragit ner på personal och från en dag till en annan tar allt slut. Om du inte har jobb och är sponsrad som det heter, får du inte heller vara kvar i landet (om du inte är medföljande vill säga). Så det kan bli rätt så dramatiskt när en blir uppsagd här. Varsågod å lämna landet liksom! Det betyder sälj bilarna, säg hejdå till vänner, hus och solen och åk härifrån. För oss är det kanske inte så farligt, men för dem som bott här i kanske tio år och har barn i skolan är det såklart inte så lattjo (även om det givetvis finns dem som har det miljoner gånger värre i världen...) Men det är spelreglerna här så det är bara att lyda! Vi hade i alla fall en riktigt trevlig eftermiddag med god mat, trevligt sällskap och utsikt över havet. 
 
 
 
Idag är det mindre kul här hemma. Alicia är febrig och hostar lungorna ur sig. Stackars pyret. Blir nog ingen förskola imorgon tyvärr :-( Tur det finns paddor nuförtiden. Vad gjorde föräldrar med sjuka barn för tjugo år sedan???
 
kram på er
 
Till top