lindgrenz.blogg.se

På äventyr i Qatar!

Helgens bravader

Allmänt Permalink1
I helgen som varit har vi hunnit med en massa skoj. Det känns så himla härligt att kunna göra alla dessa saker tillsammans som en familj och inte bara gå mellan renoveringar och fix och trix, som vi gjorde hemma i Sverige det sista året. Att bara få njuta av dagen och ta den som den kommer och inte heller vara styrda av varken tid eller väder - det är en jäkla lyx faktiskt!
 
Fredagen började med lite gemensam träning för att kicka igång dan. Alicia körde roddmaskin och vi andra drog och slet i vikterna. Ganska spartanskt gym, men helt okej för nivån vi ligger på om en säger så... Efteråt badade jag och Alicia i hotellets pool. Tyvärr inomhuspool, men det finns säkert dagar framöver som vi är glada för det. Poolen har uppdelade tider för män och kvinnor vilket är lite synd såklart då vi opryda varelser gärna badar hela familjen tillsammans. Får vänta tills vi får vårt hus :-)
Utsikten från hotellet på fredagar ser annars ut lite som så här:
Vem tog mina skor??
 
Resten av dagen spenderade vi utomhus på Dohas internationella matfestival som gick av stapeln i en park precis i närheten av där vi bor. Vi gick dit. En bedrift. Själva festivalen bjöd på underhållning, mat (tänk marknad, men bara mat till salu) och fyrverkerier. Bjuder på en bildkavalkad så ni får en bättre bild av de hela!
 
 
 
För di som kunde betala gick det att bli upphissad i en kran för att fastpänd, kunna njuta av en måltid sponsrad av Qatar Airways. Eftersom vi nyss flugit tyckte vi det kunde va...
 
Dagen blev kväll och vi passade på att ta lite familjebilder i den finfina parken med utsikt över Dohas skyline och MIA (Museum of Islamic Art). 
Familjen annorlunda on tour.
 
 
 
 Kvällen avslutades längst ut på en udde på ett café där vi, trots skrikande barn, njöt av ljumma vindar. Myyys!
 
Lördagen bjöd på lite andra äventyr. Först lite fine dining på The Pearl - Dohas alldeles egna skryt-låtsas-ö-bygge. En riktig succé hade stället kunnat vara om det inte låg så förbaskat avsides, inte hade köööööer dit och hem och om de fick servera vin (hela ön är portad från alkoholtillstånd sedan några inhemska tydligen ska ha kalasat för hårt). Nåväl, en jättetrevlig restaurang med snajsig mat och sjysst utsikt över asdyra båtar var alldeles lagom ansträngande för oss.
Min supergoda och bildsköna sallad fick fyra av fem stjärnor
 
Kvällen spenderades på Fabbes önskan utanför stan på veckanspåkostade event - MotoGP. Känns som att varje vecka bjuder på nåt extraordinaärt. Är det så här det är i Doha eller har vi bara haft tur med tajmingen?
 
 Motorcyklar som låter mycket och som åker för fort runt, runt. Vi stannde en halvtimme, längre gick inte pga alldeles för hög ljudnivå för en tvååring. Fabbe ska få gå med en kollega ikväll på själva finalen så han är glad ändå.
Pjuh - hoppas ni orar skrolla igenom detta långa inlägg!! 
Vi höres en annan dag. Kram på er.
Till top